Ansöka om arbetstillstånd

Om du är företagare och vill anställa en person som kommer från utanför EU, bör du anlita advokathjälp. Då slipper du krångel med att söka arbetstillstånd.

Du är företagare och har utannonserat en ledig befattning efter alla konstens regler. Facket har granskat ärendet och du har funnit en lämplig kandidat till jobbet. Du beslutar att anställa personen, som dock kommer från ett land utanför EU. Du är klar över att den du vill anställa behöver ha arbetstillstånd.

Det är din uppgift att påbörja ansökan. Det innebär att du eller någon annan i din organisation måste fylla i en rad papper. Du måste också få flera dokument från personen du anställt. De uppgifterna finns vare sig på engelska eller svenska. Du bestämmer dig för att söka hjälp från en advokatbyrå.

Arbetstillstånd med advokathjälp

En advokatbyrå som specialiserat sig på migrationsärenden kan naturligtvis allt om migrationsrätt. Att ansöka om arbetstillstånd är en grannlaga uppgift. Alla handlingar som skall bifogas ansökan skall vara översatta till svenska eller engelska av godkänd översättare. En advokatbyrå som kan migrationsärenden, har tillgång till översättare inom ett otal språkområden.

En advokat, som är certifierad av Migrationsverket, har goda förutsättningar att få positiva besked om arbetstillstånd. Advokaten är väl förtrogen med de regler som gäller för olika yrkeskategorier. Byrån vet exakt vilka handlingar som behövs, och givetvis kan de via sina översättare kommunicera med den person som söker arbetstillstånd. Processen med att upprätta ansökan kan ta något olika tid från fall till fall. När ansökan är inlämnad fattar Migrationsverket ett beslut inom tio dagar.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik