Dolda fel i hus kan orsaka mycket skada

Det är alltid köparen som ska undersöka husets skick inför ett köp. Men i många fall förekommer dolda fel när det gäller hus. De upptäcks sällan innan köpet.

Att upptäcka alla dolda fel som kan förekomma i ett hus är det knappast någon som gör. Men du ska ändå alltid undersöka det hus du tänker köpa. Då anlitar du en besiktningsman som går igenom huset och gör anteckningar om vad som behöver göras för att huset ska må bra.

En del av de dolda felen kan visa sig flera år senare. Kanske tänker du göra om ett badrum eller på vinden. Fixa i ordning källaren och göra ett litet spa där nere som alla kan njuta av. Ja, det finns många saker du kan vilja göra med ditt nya hus. Det är då du upptäcker att något är fel …

Försäkra dig mot dolda fel i ditt nya hus

Det fina i kråksången är att du kan försäkra dig mot dolda fel i hus. Då går din försäkring in och täcker upp när skadan upptäcks. Det är också möjligt att säljaren får bekosta dolda fel. Upp till tio år efter köpet gått igenom kan de dolda felen behöva bekostas av säljaren.

Det händer att säljaren friskriver sig från dolda fel i huset som säljs. I det fallet får du som köpare själv bekosta eventuella skador som ska repareras. Tack och lov är det inte alla hus som har dolda fel och du kan komma långt med att åtgärda det som besiktningsmannen hittade.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik