Våldtäkt i Göteborg – en sann mardröm

Den hemska känslan av att vara förföljd av en potentiell förövare trumfas bara av det faktiska övergreppet. En våldtäkt i Göteborg kan drabba vem som helst.

Du har känt dig förföljd ända sedan du gick av bussen efter en sen kväll i Göteborgs centrum. En man har gått bakom dig i samma riktning de senaste tre minuterna. Du ökar stegen, men avståndet ökar inte till mannen bakom dig. Vilket betyder att han ökar stegen i samma takt som du. Det känns snarare som att han kommer ännu närmare. Du går över vägen och byter sida. Han gör likadant. Paniken stegrar. Det är drygt en kilometer kvar innan du är hemma. Det är mörkt och ni är ensamma på gatan. Du hinner få massa tankar i huvudet, men innan du hinner tänka någonting mer står mannen precis bakom dig. Han lägger handen över munnen på dig och drar dig in i gränden, det enda som är mörkare än själva natten.

Smärtan när en våldtäkt är ett faktum

Mardrömmen är på väg att bli sann. Mannen lägger sig över dig med sin tyngd. Du får svårt att andas. Han håller fortfarande ena handen över din mun och sätter sig med knäna på dina armar. Med sin andra hand öppnar han dina byxor och drar ner trosorna. Inom ett par sekunder känner du smärtan av hur han tränger in i dig. Det är nu en fullbordad våldtäkt. Det finns ingen återvändo. Det är bara panik, smärta och mörker i och runtomkring din kropp.